Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

SMS upomienky: riešenie na faktúry po splatnosti

SMS upomienky: riešenie na faktúry po splatnosti

Asi si tým raz musí prejsť každý (a niekto neustále) – ocitne sa v situácii, kedy mu odberateľ neuhradí faktúru počas doby splatnosti. Prípadne sám zabudne uhradiť svojmu dodávateľovi načas. Faktúra po splatnosti sa nemusí zásadne spájať s človekom, ktorý nechce zaplatiť. Dôvody nezaplatenia načas môžu byť ľudské – zapatrošená faktúra, zabudnutie (lebo som nemohol faktúru uhradiť obratom), delegovanie tejto zodpovednosti na niekoho iného, kto tiež mohol zabudnúť… No a ako sa najlepšie pripomenúť dlžníkovi žijúcemu v „dobe mobilovej“, ak mu nechceme prísť vyklopkávať na dvere?

Zaslanie upomienky cez SMS sa začalo javiť oproti upomienke zaslanej poštou alebo emailom (ktorá môže nechtiac skončiť v spame),  ako efektívnejší spôsob, ako sa dopracovať k svojim peniazom. Odteraz máte možnosť zasielať SMS upomienky svojim odberateľom aj priamo cez SuperFaktúru.

Kde si nastavím šablónu SMS upomienky?

Na začiatok sme vám znenie SMS upomienky predpripravili. Jej šablónu nájdete cez Nastavenia –> Aplikácia –> Emaily a SMS. Text SMS upomienky si môžete upraviť podľa vlastných potrieb.

Ako si zakúpim SMSky?

Pred odoslaním SMS upomienky je potrebné mať zakúpený balík SMS – tak, ako je to aj v prípade poštových známok pri odoslaní faktúr cez hybridnú poštu. V časti Nástroje si zvolíte „SMS“ a v ďalšom kroku kliknete na „Kúpiť SMS správy“. Vyberiete si jeden z ponúkaných balíkov a zaplatíte.

Ako odošlem SMS upomienku?

Keď už máte SMS zakúpené a text SMS upomienky prednastavený, môžete pristúpiť k samotnému odoslaniu. Aby to bolo možné, faktúra musí byť v stave „Po splatnosti“, aby sa vám pri nej zobrazilo tlačidlo výkričníku. Kliknite naň a v nasledovnom kroku si môžete vybrať, či chcete zaslať aj emailovú upomienku a či máte doplnené všetky kontaktné údaje odberateľa, prípadne znenie upomienky v danom prípade zmeniť. Potom stačí už len odoslať. Tadááá!

Kam príde odpoveď na moju SMS upomienku?

Ak bude klient na SMSku reagovať a odpíše, jeho odpoveď nájdete v schránke notifikácií Inbox.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár