Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

SuperFaktúra vystaví daňové priznanie za vás!

SuperFaktúra vystaví daňové priznanie za vás!

UPDATE: Tento nástroj už aktuálne v SuperFaktúre nie je dostupný z dôvodu zmien v daňových priznaniach, ktoré ešte viac minimalizovali skupinu, ktorá by náš nástroj mohla využiť.

Každoročne prinášame možnosť vyhotoviť si daňové priznanie k dani z príjmov priamo v SuperFaktúre. Určené je pre živnostníkov, uplatňujúcich si paušálne výdavky, či tých, ktorí vedú skutočné výdavky formou daňovej evidencie. Celý proces sme sa snažili spraviť skutočne čo najjednoduchšie, aby ho zvládol naozaj každý. Za pár minút vám SuperFaktúra vytvorí kompletné daňové priznanie, ktoré stačí už len vytlačiť, podpísať a doručiť na príslušný daňový úrad.

V prípade, že máte účet v SuperFaktúre stačí sa prihlásiť, pre tých, ktorí SuperFaktúru nevyužívajú sa stačí zaregistrovať, pričom prvých 30 dní môžete využívať službu bezplatne. V prípade, že sa vám aplikácia zapáči, jednoducho si vyberiete a predplatíte jeden z ponúkaných balíkov služieb.

Daňové priznanie nájdete v časti NÁSTROJE:

Ako funguje vystavenie daňového priznania?

  • v prípade, že ste aktívne využívali SuperFaktúru, daňové priznanie si z vášho konta “natiahne” údaje o vašich príjmoch, prípadne evidovaných daňových nákladoch alebo vypočíta výdavky paušálne. Správnosť evidovaných údajov je však na vás – daňové výdavky si totiž môžete uplatniť len za podmienok stanovených zákonom o dani z príjmov.
  • ak ste SuperFaktúru nepoužívali, nemusíte do nej kvôli daňovému priznaniu pridávať všetky faktúry. Stačí, ak si za príslušný rok vystavíte jedinú faktúru na sumu, ktorá bude súčtom všetkých skutočne vystavených faktúr v minulom roku. K tejto faktúre následne pridajte úhradu (taktiež s dátumom minulého roka) a môžete sa rovno pustiť do vystavovania daňového priznania.

Následne zodpoviete na niekoľko jednoduchých otázok, napr. o manželke, prípadne manželovi, deťoch – na uplatnenie nezdaniteľnej časti na partnera, či daňový bonus na dieťa. Taktiež sa otázka bude týkať prípadného príjmu z prenájmu nehnuteľnosti, alebo či ste v príslušnom roku boli zamestnaní (preddavky na daň, ktoré ste platili ako zamestnanec znížia celkovú daň z príjmov, prípadne ich v určitých prípadoch môžete dostať naspäť). Za správnosť daňového priznania zodpovedá predovšetkým pravdivé vyplnenie vašich údajov.

Za pár minút na vás teda čaká hotové daňové priznanie, ktoré si môžete stiahnuť a vytlačiť vo formáte .pdf. Nezabudnite ho podpísať na viacerých miestach (aj tu vám pomôžeme) a v niektorých prípadoch k nemu priložiť aj nejakú tú prílohu (aj to vám vysvetlíme). Doručenie na príslušný daňový úrad je teda už vašou, poslednou úlohou.

Ešte poznámka pre tých, ktorí nespĺňajú podmienky na vystavenie si daňového priznania v SuperFaktúre, respektíve majú komplikovanejšie účtovníctvo. V spolupráci so spoločnosťou Consultare  vypracujeme daňové priznanie k dani z príjmu aj vám. Stačí nám zaslať nezáväznú objednávku prostredníctvom krátkeho formulára a obratom vás bude kontaktovať účtovník, s ktorým si dohodnete ďalší postup, respektíve doladíte detaily.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár