Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Export pre kuriérov

Export pre kuriérov

Prvá verzia tohto článku vznikla ešte v roku 2014, keď sme nástroj Export pre kuriérov v SuperFaktúre spustili. Keďže sa už odvtedy u nás čo to pomenilo, spravili sme jeho update, nech máte čerstvé informácie.

Majitelia eshopu vedia, že sprocesovanie objednávky pre zákazníka môže byť časovo náročné. V SuperFaktúre sa snažíme administratívu súvisiacu s faktúrami podnikateľom uľahčiť. Preto sme pre všetkých z vás, ktorí musíte zadávať údaje o objednávkach do systémov kuriérskych spoločností vytvorili nástroj tzv. Export pre kuriérov. Uľahčite si agendu a začnite ho používať.

1. Vystavenie faktúry

Pokiaľ dodávate svojim zákazníkom tovar prostredníctvom kuriéra, pri manuálnom vystavení faktúry v SuperFaktúre zvoľte pre “Spôsob dodania” možnosť “Kuriérom”. Pri automatickom vystavení faktúry nám informáciu o spôsobe dodania kuriérom môžete zasielať cez API v požiadavke na vystavenie faktúry. Takto označená faktúra sa potom jednoduchšie vylistuje, keď budete chcieť použiť export pre kuriéra.


faktura sposob dodania kurierom

Nastavenie spôsobu dodania na faktúre – kuriérom

2. Export údajov pre kuriéra

Dáta z vystavených dokladov pre vášho kuriéra vyexportujete v časti Nástroje >> Export pre kuriérov. V SuperFaktúre máte na výber z rôznych kuriérskych spoločností, prípadne export elektronického podacieho hárku pre Slovenskú poštu. V ďalšom kroku teda zvolíte, pre ktorého kuriéra údaje potrebujete.

Export - Kuriérske spoločnosti
Exporty pre kuriérov

V detaile exportu pre daného kuriéra vidíte zoznam vyfiltrovaných faktúr, prípadne na pravej strane od zoznamu môžete filter upraviť a dať si vylistovať zoznam podľa zadaných kritérií. Dole pod týmto filtrom si už navolíte jednotlivé špecifické nastavenia. Ak máte v zozname faktúr a v nastaveniach vyplnené všetko potrebné, môžete pristúpiť k exportu údajov.

SuperFaktúra buď vyexportuje súbor s údajmi, ktorý sa vám stiahne do počítača, a vy ho nahráte do systému kuriérskej spoločnosti, alebo pri niektorých kuriéroch ich odošle cez API rovno do účtu, ktorý si u kuriéra vediete (Neoship, Packeta, 123kuriér). Vyexportované doklady sa po exporte označia zelenou ikonou, aby ste mali lepší prehľad, ktoré dáta ste už vyexportovali.


oznacenie vyexportovanej faktury pre kuriera

Export pre kuriérov – označenie už vyexportovaných údajov

Nástroj Export pre kuriérov je dostupný od Štandardného balíku predplatného.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

13 komentárov

Nepridali by ste do exportu aj zaslat.sk, stava sa velkym hracom, ktory sprostredkuva viacere kurierske sluzby. Skvele ceny a rychlost. Velmi by mi to pomohlo.
Dobrý deň, ďakujem za podnet na pridanie do exportu zaslat.sk. Zvážime to.
Dobrý deň, chcela by som Vás informovať, že sme pridali export do zaslat.sk. Môžete ho vyskúšať. :)
Dobry den, export pre DHL bude obsahovat sumy dobierky a variabilny symbol faktury? Pri exportovani zasielok som tieto udaje v subore nenasiel. Vdaka za odpoved. Pavol
Dobrý deň, áno, export tieto údaje obsahuje. V prípade komplikácii, prosím, oslovte priamo našu podporu (email, čet), ktorej môžete poskytnúť viac info pre preverenie prípadného problému.
Dobry den, skusal som to ale nasiel som len export pre kuriera Slov. posty. Klasicke zasielky cez EPH nebudu?
Dobrý deň Igor, EPH, alebo ePodací hárok je súčasťou Slovenskej Pošty. Takže export pre Slovenskú Poštu je vlastne export do systému EPH. :)
Super :) Akurat na Vianoce sa to bude hodit kedze bude viac objednavok :) Dakujeme Pamatam si dobu ked som rucne vyrabal kazdu fakturu, k tomu rukou vypisoval dobrierkove seky, obalky... ruka ma boli doteraz :)
Dobrá správa, export pre Slovenskú poštu sme práve nasadili ;)
dobrý deň. tiež by som uvítal slovenskú poštu.
Dobrý deň, Igor a Peter. Dobrá správa, Slovenskú poštu pridáme do exportov už čoskoro.
Dobrý deň Igor, ďakujeme za názor - presne pre takéto podnety sme vytvorili aj tento dotazník https://docs.google.com/forms/d/1vmbnhYV1zKYlamSuPqqAKOQAyFX7qMkcMT3uxSm9-qs/viewform. Boli by sme vďační za jeho vyplnenie :)
Bolo by mega keby ste spravili export pre EPH Slov. Posty... Ulahcilo by to pracu.

Pridať komentár