Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

SuperFaktúra a WooCommerce: Diel 1. – Inštalácia a autorizácia

SuperFaktúra a WooCommerce: Diel 1. – Inštalácia a autorizácia

Článok je aktualizovaný pre rok 2023

__

Čo budete potrebovať?

  1. WordPress s nainštalovaným WooCommerce
  2. Aktívny účet v SuperFaktúre s Prémiovým alebo skúšobným členstvom
  3. Chuť zautomatizovať si vystavovanie faktúr a do budúcnosti si uľahčiť veľa práce

Inštalácia SuperFaktúra modulu do WooCommerce

V administrácii vášho WordPressu (ktorý má už nainštalovaný plugin WooCommerce) choďte do ponuky Pluginy / Pridať nový. Potom už len stačí vo vyhľadávacom poli napísať „superfaktura“ a systém vám ponúkne zodpovedajúci plugin „WooCommerce SuperFaktúra„. Ako ďalší krok kliknete na možnosť inštalovať – ​​systém potom stiahne a nainštaluje plugin kompletne za vás. Po krátkej dobe sa tlačidlo zmení na Aktivovať, kliknite na neho a nesmelo sa môžete pustiť do ďalšieho kroku.


plugin SuperFaktúra

Zistenie API údajov v SuperFaktúre

Po prihlásení do SuperFaktúry navštívte Nástroje / API prístup. Na tejto stránke sa okrem autorizačných API údajov môžete aj dozvedieť počty API dopytov za posledných 30 dní, prípadne môžete resetovať váš API kľúč (z dôvodu zmeny programátora a následného zabezpečenia účtu a pod.).

Ale späť k hlavnej časti tejto stránky, v nasledujúcom kroku si skopírujte váš API email, company_id (to je identifikačné číslo vašej firmy) a API kľúč (ten sa vám zobrazí po vyplnení vášho hesla po kliknutí na „Zobraziť celý kľúč“). Ak máte všetky tri údaje pripravené, môžeme postúpiť k poslednému kroku tejto kapitoly.

Api prepojenie

Autorizácia WooCommerce

Vráťte sa do administrácie vášho WordPressu a v menu vyberte WooCommerce / Nastavenia.
V Nastavení potom vyberiete záložku SuperFaktúra a môžete sa pustiť do nastavovania jednotlivých polí.

Verzia – Tu si vyberiete, do akej SuperFaktúry sa chcete prihlasovať, napríklad pre slovenskú verziu vyberiete SuperFaktúra.sk
Upozornenie: Vybrať správnu verziu je veľmi dôležité. So zlou verziou autorizácia zlyhá a faktúry sa nevystavia.
API email – Vyplňte zodpovedajúci údaj z predchádzajúceho kroku
API kľúč – Vyplňte zodpovedajúci údaj z predchádzajúceho kroku
company_ID – Vyplňte zodpovedajúci údaj z predchádzajúceho kroku

Odporúčame si správnosť údajov prekontrolovať, pretože v prípade preklepu či chyby sa vám nepodarí správne autorizovať.


nastavenie pluginu

Ak ste všetko zvládli, gratulujeme, máte spojenú SuperFaktúru so svojím WooCommerce eshopom. V ďalšom dieli si vysvetlíme, ako nastaviť vytváranie faktúr pomocou rôznych stavov objednávok.

Bonusový tip č.1: Chcete na faktúrach z eshopu zobraziť špeciálne logo (iné ako vaše predvolené v SuperFaktúre)? Pokiaľ vo vašom účte v SuperFaktúre nahráte viac ako jedno logo (v Nastavenia / Profil / Logo a podpis) objaví sa vám u neho aj jeho „ID“. Potom už len stačí vyplniť túto hodnotu do poľa „Logo ID“ a ajhľa – všetky vaše faktúry z eshopu majú špeciálne nastavené logo.

Bonusový tip č.2: Chcete na faktúrach z eshopu zobraziť špeciálny bankový účet? Žiadny problém, postupovať budete podobne ako pri nastavení vlastného loga (nastavenie bankového účtu nájdete v Nastavenia / Profil / Bankové účty). Získané ID potom vyplníte do „ID bankového účtu“.

Bonusový tip č.3: Chcete si len vyskúšať prepojenie na testovací účet? Testovať prepojenie môžete na našom Sandboxe. Nezabudnite si najprv vytvoriť účet na Sandboxe: https://sandbox.superfaktura.sk/registracia. V autorizácii pluginu SuperFaktúry následne vyberte možnosť Použiť sandbox – testovacie prostredie“.

Všetky diely manuálu plugin SuperFaktúra a WooCommerce:

Diel 1. – Inštalácia a autorizácia
Diel 2. – Vytváranie faktúr
Diel 3. – Číslovanie dokladov
Diel 4. – Pokročilé nastavenia
Diel 5. – Platby, doprava, pokladne
FAQ

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

2 komentáre

Dobrý deň, autor by sa mal zamyslieť na situáciou, pokiaľ na eshope máme viac firiem - cez viac API prístupov, možnosť vložiť do pluginu pridanie viac firiem.
Dobrý deň, ďakujeme za podnet na zapracovanie. Plugin SuperFaktúry je primárne pre firmy, ktoré si na jeden plugin napoja jeden eshop. Ak by sa nám časom ozvalo viac klientov, ktorí by potrebovali rovnakú funkciu, podnet by sme otvorili a prekonzultovali ho.

Pridať komentár