Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

7 fíčuriek, o ktorých ste možno nepočuli (2. diel)

7 fíčuriek, o ktorých ste možno nepočuli (2. diel)

Či už ste nový používateľ SuperFaktúry alebo zabehnutý fakturant – myslíte si, že už ju poznáte od hlavy po päty? Dúfame, že v SuperFaktúre vás ešte vždy môže niečo milo prekvapiť. Máme tu druhý diel článku 7 fíčuriek, o ktorých ste možno nepočuli (1. diel). Pozrime sa, či viete naozaj o všetkých užitočných drobnostiach!

1. QR kód k platbe v texte emailu

Uľahčite úhradu faktúry vašim klientom čo najviac – okrem zobrazenia QR kódu k platbe na samotnej faktúre si môžete nastaviť, aby sa QR kód zobrazoval už rovno v emailovej správe pre klienta.

Nastavenia / Aplikácia / Emaily a SMS – na tomto mieste si viete prispôsobiť šablónu textu ku konkrétnemu dokladu. Stačí, ak si do textu k faktúram na vhodné miesto doplníte značku #QR# a tá sa pri odoslaní nahradí v emailovej správe konkrétnym QR kódom z faktúry.

Nastavenie QR kodu v sablone emailu
Nastavenie QR kódu do šablóny emailov

2. Rýchla kontrola faktúr

Počítate na vystavenej faktúre prstom riadky položiek, či ste nezabudli čosi vyfakturovať? Toto skutočne robiť nemusíte – pre rýchle overenie počtu položiek na uloženom doklade prejdite kurzorom na časť Názov a popis položky nad zoznamom vyfakturovaných položiek. To isté platí pre počet fakturovaných jednotiek.

Prehľad vo faktúre
Prehľad vo faktúre

3. Názov PDF dokladu

Možno sa vám bude páčiť vlastné pomenovanie názvu stiahnutého PDF faktúry či iného dokladu, než je bežne prednastavené v SuperFaktúre. Zavítajte do Nastavenia / Aplikácia / Základné nastavenia a vyberte si, čo vám pre “Názov PDF” najviac vyhovuje.

Nastavenie názvu PDF dokladu
Nastavenie názvu PDF dokladu

Na výber máte z niekoľkých makier, tie môžete pokojne skombinovať aj s vlastným textom:

#TYP# – Typ dokladu (fa – faktúra, zal – zálohová, atď.)
#FIRMA# – Obchodné meno vašej firmy (skrátené na 50 znakov)
#CISLO# – Číslo dokladu podľa číselníka
#KLIENT# – Názov klienta (skrátený na 50 znakov)
#VYSTAVENE# – Dátum vystavenia dokladu
#SUMA# – Suma dokladu
#MENA# – Mena dokladu

4. Export fakturovaných položiek

V časti Nástroje / Export agendy máte dostupný export fakturovaných položiek do excelu. Vyberte si dátum od–do, vyexportujte, analyzujte… Vďaka tomu napríklad budete môcť vyhodnotiť, ktorú položku fakturujete najčastejšie, ktorá robí najväčší príjem, či ktorú radšej ani neponúkať.

Export fakturovaných položiek
Export fakturovaných položiek

5. História callbackov za posledných 30 dní

Máte e-shop / CRM a v SuperFaktúre používate callback (na zavolanie informácie o spárovaní platby s faktúrou do e-shopu / CRM)? Možno občas riešite nejaký technický zádrheľ vo vašom obchode a zíšla by sa vám info o posledných callbackoch. Ich históriu za posledných 30 dní si môžete stiahnuť vo vašom účte. V záložke Automatické párovanie (Nastavenia / Aplikácia / Automatické párovanie) scrollujte dole k nastaveniam párovania a tu nájdete linku z ktorej si stiahnete .csv súbor s históriou callbackov.

Export histórie callbackov za 30 dní
Export histórie callbackov za posledných 30 dní

6. Prílohy emailov

Chcete okrem samotnej faktúry poslať klientovi napríklad aj výkaz práce na jeho zákazke (externý súbor vystavený mimo SuperFaktúru) alebo napríklad zálohovú faktúru ktorej predchádzala schválená cenová ponuka (súbor zo SuperFaktúry)?

Pri odosielaní emailu zo SuperFaktúry do príloh jednoduchým spôsobom donahráte externý súbor uložený vo vašom zariadení cez pole vyznačené na obrázku nižšie.

Odoslanie externej prílohy k faktúre
Odoslanie externej prílohy k faktúre

Pre pripojenie súvisiaceho dokladu vystaveného a uloženého v SuperFaktúre zvoľte možnosť “Pripojiť súvisiace doklady” ako je vyznačené na obrázku nižšie.

Priloženie súvisiaceho dokladu zo SuperFaktúry
Priloženie súvisiaceho dokladu zo SuperFaktúry

7. História akcií pri doklade

V náhľade vystaveného dokladu si môžete skontrolovať kedy, aká akcia a kým bola pri danom doklade vykonaná. Ak si nabehnete kurzorom aj na konkrétnu akciu, zobrazí sa presnejší časový detail.

História akcií dokladu
História akcií dokladu

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár