Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Stále chodíte na poštu? Prestaňte!

Stále chodíte na poštu? Prestaňte!

Článok bol pôvodne uverejnený v júli 2012. Aby bol pre vás stále aktuálny, spravili sme mu menšiu „kozmetickú“ úpravu.

Pokiaľ sa dá, odosielame všetko online, e-mailom, no občas je potrebné pristúpiť aj ku klasickému odosielaniu faktúr. Vytlačená, opečiatkovaná a podpísaná faktúra v obálke nepocupitá na poštu sama. Musíme ju tam doniesť bez ohľadu na to, či je búrka, mrazy alebo 35º C. No vôbec to tak nemusí byť….

SuperFaktúra má riešenie – hybridnú poštu. Táto služba umožňuje vystavený doklad v SuperFaktúre nechať odoslať poštou bez toho, aby ste museli na poštu chodiť osobne. Faktúru vytlačíme, zaobálkujeme a odošleme poštou v mene používateľa. Znie to easy – je to easy!

Ako využívať hybridnú poštu

V prvom rade je potrebné zakúpiť si virtuálne poštové známky. Vo vašom účte v SuperFaktúre zvolíte cestu Nástroje >> Pošta.

Cez tlačidlo „Kúpiť známky“ sa dostane k objednávke virtuálnych známok a vyberiete si z ponúkaných balíkov a zaplatíte.

Kúpa virtuálnych známok

Po zakúpení balíka známok ste pripravení odoslať vystavenú faktúru (alebo iný typ dokladu) priamo zo SuperFaktúry online poštou. Všetko ostatné už potom spravíme za vás.

Ako odoslať faktúru hybridnou poštou?

Známky už máte kúpené a môžete sa pustiť do odosielania. V náhľade faktúry kliknete v menu vpravo na tlačidlo “Odoslať” a zvoľte “Poslať poštou”.

Odoslanie faktury hybridnou postou

Odoslanie faktúry hybridnou poštou

Zobrazí sa aktuálny počet poštových známok, ktoré máte (prípadne upozornenie, že sa vám známky minuli a link na zakúpenie nových) a dodacia adresa, kam má byť faktúra zaslaná. Túto adresu môžete prípadne upraviť a po potvrdení sa faktúra odošle na spracovanie.

Faktúry odoslané hybridnou poštou sú spracované raz za deň a odoslané cez Slovenskú poštu. Pod spracovaním sa chápe tlač faktúr na kvalitných, vysokovýkonných tlačiarňach a ich zaobálkovanie. Faktúry používateľov s Prémiovým a Štandardným balíkom sa tlačia automaticky vo farbe. Na ostatné faktúry sa využíva čierno-biela tlač.

Ďalšie výhody hybridnej pošty

S hybridnou poštou nemusíte riešiť, či máte dosť papiera a obálok, nemusíte sa zaťažovať nastavovaním tlačiarne, či ručne vypisovať adresy. A najmä – nemusíte tráviť čas cestou na poštu, čakaním v rade pri okienku v neklimatizovaných priestoroch, prípadne v zápche na cestách.

Kde nájdem faktúru za zakúpené poštové známky?

Faktúry za zakúpené poštové známky nájdete tam, kde si ich aj kupujete. Čiže v menu kliknete na „Nástroje“ a zvolíte „Poštové známky“. Ak ste si už nejaké známky zakúpili, nájdete tu tabuľku s názvom “Zakúpené balíčky poštových známok”, odkiaľ si môžete stiahnuť PDF faktúry. Taktiež tu nájdete aj tabuľku so záznamami o odoslaných dokumentoch – tých, ktoré ste už hybridnou poštou odoslali, alebo ktoré ešte čakajú na spracovanie.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

2 komentáre

Ako pripojím k takejto faktúre naskenovaný dodací list potvrdený zákazníkom?
Dobrý deň, s takto odoslanou faktúrou nie je možné poslať prílohu.

Pridať komentár