Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Príjemný stereotyp – pravidelné faktúry

Príjemný stereotyp – pravidelné faktúry

Vystavujete faktúry pravidelne stále rovnakým klientom v rovnakej výške (napríklad mesačný nájom, ročné predplatné služieb a pod.)? Ak ich vystavujete týždenne, začnú vás otravovať. Pokiaľ raz za mesiac, môže sa stať, že faktúru zabudnete vystaviť.

Minimálne pri vystavovaní faktúr, ktoré sa pravidelne opakujú, vám SuperFaktúra uľahčí prácu.

Video o vystavení pravidelnej faktúry na konci článku.

Kde nastaviť pravidelnú faktúru?

V prípade, že máte s klientmi dohodnuté fixné ceny a podmienky fakturácie, môžete si nastaviť vystavenie pravidelnej faktúry.

Predpis novej pravidelnej faktúry nastavíte v časti Faktúry / Pravidelné.

Pravidelná faktúra v SuperFaktúre
Pravidelná faktúra v SuperFaktúre

V tejto časti uvidíte predpisy všetkých vašich pravidelných faktúr – aktívnych aj neaktívnych.

Predpis pravidelnej faktúry

Nižšie si podrobnejšie popíšeme jednotlivé časti nastavenia predpisu pravidelnej faktúry.

1. Opakovanie a spôsob odoslania

Hneď v hlavičke stránky sa zobrazí nastavenie, v ktorom si definujete kedy a ako často sa má nová faktúra z predpisu vystaviť. Zadať môžete:

  • Opakovanie – môže byť týždenné, mesačné, kvartálne, polročné a ročné.
  • Prvé vystavenie – dátum, kedy sa má začať s automatickým / opakovaným vystavovaním faktúry. Je ho možné nastaviť aj na vždy posledný deň v mesiaci.
  • Počet opakovaní – koľkokrát má byť faktúra vystavená. Napr. ak ste s klientom dohodnutí, že budete najbližší polrok vystavovať faktúru mesačne a vy ste už prvú vystavili, tak zadáte už len 5 opakovaní. Ak chcete posielať faktúru bez časového obmedzenia, ponechajte zaškrtnuté „Opakovať neobmedzene“. Takto sa bude faktúra vystavovať dovtedy, kým predpis na jej vystavovanie nezmeníte.
  • Jazyk dokumentu – pri každej faktúre sa dá nastaviť jazyk, v ktorom bude primárne vytvorená. Na výber máte aktuálne 14 jazykov. Pokiaľ máte klienta zo zahraničia, môže mu viac vyhovovať faktúra v EN jazyku.
Nastavenie opakovania pravidelnej faktúry
Nastavenie opakovania pravidelnej faktúry

V prípade, že máte aktívne Štandardné alebo Prémiové predplatné, môžete si ešte zvoliť, či sa má faktúra po vystavení tiež automaticky odoslať a to emailom alebo poštou.

Používateľom so Základným predplatným sa faktúra tiež automaticky vystaví, no klientovi ju ešte musíte dodatočne odoslať emailom alebo hybridnou poštou.

2. Skratky (placeholdery)

V predpise pravidelnej faktúry môžete nastaviť tiež skratky, ktoré budú nahradené aktuálnymi hodnotami v čase vystavenia faktúry a môžete použiť aj pokročilé nastavenie dátumov.

Skratky (placeholdery) v pravidelných faktúrach

3. Formulár faktúry

Nasleduje už len klasický proces prednastavenia údajov na faktúre. Pre urýchlenie práce máte možnosť načítať údaje z už existujúcej faktúry.

Ukážka predpisu pravidelnej faktúry
Ukážka predpisu pravidelnej faktúry

Približne rovnaký postup bude tiež pri nastavení pravidelných nákladov (dostupné v časti Náklady / Pravidelné).

Informáciu o tom, či sa pravidelnú faktúru / náklad podarilo alebo nepodarilo vystaviť a či sa ju podarilo alebo nepodarilo poslať emailom či hybridnou poštou, si môžete overiť v Inboxe.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár