Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktúre – Leto 2023

Novinky v SuperFaktúre – Leto 2023

Ahojte, SuperFakturanti!

Ak si ešte nevychutnávate miešaný drink na pláži, pozrite si, na čo sme sa v SuperFaktúre zamerali v predchádzajúcom štvrťroku. A k letným novinkám sme pripravili aj odpovede k najčastejším otázkam, ktoré sme vám pomáhali vyriešiť na našom supporte.  

Faktúry vo vašich farbách

Doklady nemusia byť len nudné papiere plné čísiel a písmen. Odteraz môžete meniť farbu faktúr a ďalších vystavených dokladov. Vyskúšajte si to hneď cez “Nastavenie→Profil→Logo a Podpis”. Dodajte svojim dokumentom jedinečný štýl a bavte sa pri vytváraním ešte krajších a farebnejších faktúr.

Zmena farby na dokladoch

Nová podstránka prihlásenia

Isto ste si všimli, že cez skrášľovaciu kúru prešla naša podstránka na prihlásenie. Našim cieľom je postupne pridávať podobné vizuálne a funkčné vylepšenia naprieč celou SuperFaktúrou, aby sme Vám prácu s ňou spríjemnili ešte o kúsok viac. Ak máte chuť, budeme radi ak nám napíšete spätnú väzbu na nový prihlasovací formulár.  

Prihlasovacia podstránka

Bezpečnosť, rýchlosť, plynulosť 

V uplynulom štvrťroku sme v Superfaktúre naďalej vylepšovali to, čo funguje dobre. Naša služba bola už od začiatku navrhnutá s dôrazom na bezpečnosť a spoľahlivosť. V posledných mesiacoch sme urobili ďalšie kroky na jej zdokonalenie, starostlivo prechádzali naším systémom a posilňovali jeho robustnosť. Tieto vylepšenia možno nie sú na prvý pohľad viditeľné, ale prispievajú k tomu, že naša služba je teraz ešte lepšia. Aj naďalej budeme pracovať na tom, aby sme vám mohli poskytovať bezpečnú a spoľahlivú službu.

Nastavenie pätičky dokladov

Potrebujete si zmeniť pätičku dokladov? Žiadny problém. Údaje v pätičke (meno, email, web, telefón) zmeníte tak, že pri vytváranom doklade prepíšete požadované údaje a doklad uložíte. Následne po uložení sa upravené údaje uložia a pri následnom vytváraní dokladov sa budú prepisovať už automaticky.

Nastavenie pätičky na dokladoch

A čo ak vystavujem faktúry automaticky pomocou prepojenia?” 

Vo väčšine prípadov je potreba tieto údaje pätičky zmeniť priamo v plugine SuperFaktúry. Je tiež možné, že máte vlastné prepojenie alebo plugin nemá túto možnosť, potom sú dve riešenia:

  1. Posielať údaje pätičky cez API podľa tejto časti dokumentácie.
  2. Pridať do účtu v SuperFaktúre nového užívateľa s rolou administrátora s údajmi, ktoré si prajete uvádzať v pätičke a na neho následne prenesiete API prepojenie.

Vytvorenie príjmového/výdavkového pokladničného dokladu

Platba faktúry v hotovosti? Žiadny problém. Už žiadne ručné vypisovanie pokladničného dokladu. Jednoducho si otvoríte danú faktúru a v pravom stĺpci kliknete na “Vystaviť”, kde vyberiete “Účtenku”. Tá sa stiahne do počítača vyplnená a potom ju už len vytlačíte klientovi.

Ako vytvoriť pokladničný doklad

Nastavenie automatických upomienok

Stáva sa, že vám faktúry neuhradia včas? My v SuperFaktúre na to myslíme za vás a preto si môžete nastaviť automatické upomienky cez “Nastavenie→Aplikácia→Automatické správy”. Tak schválne, ako sa pripomenúť dlžníkovi v dnešnej „dobe mobilovej“ lepšie, než práve cez SMS? Veď predsa mobil má pri sebe každý a nehrozí, že by správa skončila v spame, tak ako sa môže stať pri emailoch.

Nastavenie automatických upomienok

Nastavenie platiteľa/neplatiteľa DPH

Všimli ste si pri vytváraní dokladu, že nemáte možnosť zadať % DPH? Dôvodom môže byť to, že máte účet nastavený ako neplatiteľ DPH. Zmeniť toto nastavenie je možné v časti “Nastavenie→Profil”, kde vyberiete možnosť “Platca DPH”. Rovnakým spôsobom si tiež nastavíte účet ako “Neplatiteľ DPH” alebo “Čiastočný neplatiteľ DPH”.

Nastavenie platiteľa DPH

Nastavenie automatickej poznámky

Chcete si ušetriť čas a nevypisovať pri každom vytváraní dokladu rovnakú poznámku? Nastavte si možnosť prepisovania automatickej poznámky v časti “Nastavenie→Aplikácia→Poznámky”. Poznámku si môžete nastaviť podľa druhu dokladu. Potom si už iba stačí vybrať, či sa má zobrazovať nad alebo pod položkami a je to.

Nastavenie automatickej poznámky

NOVÉ A AKTUALIZOVANÉ ČLÁNKY NA BLOGU

…viac užitočných článkov točiacich sa okolo fakturácie, daní a podnikania nájdete na našom blogu.

 

>>Všetky články o kvartálnych novinkách<<

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár