Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktúre – Leto 2021

Novinky v SuperFaktúre – Leto 2021

Raz sa náš šéfinko Braňo pekne vyznamenal. Cez osobné voľno nám do kanclíku objednal k narodeninám SuperFaktúry tortu. Jeden by povedal, aké milé. Lenže – bola na dobierku… Že ďakujeme pekne 🙂 Narodeniny SuperFaktúry sa znovu blížia. No tento rok nám ju sám upečieš a prinesieš zadarmo, Braňo!

A pre vás sme “upiekli” tentokrát takéto novinky:

Fakturácia v režime One Stop Shop (OSS)

Legislatívna úprava platná od 1.7.2021 zamieša kartami (nielen) eshopom predávajúcim do EÚ. Priznať dodania koncovým spotrebiteľom do EÚ krajín môžete už aj v režime One Stop Shop. V SuperFaktúre sme umožnili označiť faktúry príznakom OSS. Ten neskôr pomôže pri exportoch do účtovníctva faktúru správne zaradiť do daňového priznania.

checkbox osobitna uprava dane OSS
Zapnutie checkboxu pre osobitnú úpravu dane (OSS)

Automatické párovanie platieb cez API

Automaticky označovať faktúry za uhradené sa dá okrem bmailov už aj pomocou prepojenia vášho bankového účtu cez API so SuperFaktúrou! Služba je poskytovaná v spolupráci s Tatra banka, a.s. Avšak keďže tá je napojená aj na rozhrania iných bánk, viete ju použiť ako klient TB, SLSP, ČSOB, VÚB či Raiffeisen bank. Viac o nastavení automatického párovania.

Navýšenie API limitu – nákup v účte

SuperFaktúra poskytuje v rámci Prémiového balíku 1 000 API dopytov / deň. Ak je pre vás tento limit nedostatočný (vystavujete veľké množstvo faktúr), navýšenie API limitu už nemusíte riešiť s našou zákazníckou podporou. Nákup vybavíte priamo zo svojho účtu v SuperFaktúre časti Nástroje >> API prepojenie.

Vylepšenie prepojenia s expedičným systémom Neoship

Prostredníctvom exportu zo SuperFaktúry do expedičného riešenia Neoship dokážete vaše zásielky poslať cez Slovak Parcel Servis a už aj cez kuriéra GLS. Doručenie je možné aj na odberné miesta do parcel shopov. Štítky pre tlač na vaše zásielky si vygenerujete taktiež rovno v SuperFaktúre.

Export zo SuperFaktúry do Neoshipu

API Sandbox – exporty dokladov

Už v minulom newsletteri sme informovali, že SuperFaktúra ponúka zadarmo pre prípravu funkčného API prepojenia testovacie prostredie tzv. Sandbox. Chápeme, že môžu vzniknúť situácie, kedy by ste radi vystavené faktúry v účte na Sandboxe vyexportovali pre ďalšie testovanie. Preto sme pred časom sprístupnili export dokladov aj v ňom.

Nové články na blogu

Za poslednú dobu pribudlo niekoľko článkov, ktoré spomenieme, ak unikli vašej pozornosti. Čo vás čaká pri prechode na platiteľa DPH. Že daňový náklad – prijatá faktúra na veľkú sumu s jednou vetou skutočne nestačí, zabezpečte sa dôkazmi pre prípad daňovej kontroly. Od júla 2021 sa nemusíte registrovať k DPH v každej krajine EÚ, kam predávate tovar koncovým spotrebiteľom – môžete sa registrovať na Slovensku cez jednotné kontaktné miesto – One Stop Shop.

 

Vychutnajte si leto a nezabudnite aj vypnúť a dať sa do offline módu. V tom online sa na vás budeme tešiť na jeseň s ďalšími novinkami.

>>Všetky články o kvartálnych novinkách<<

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár