Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Zaokrúhľovanie platieb v hotovosti na 5 centov

Zaokrúhľovanie platieb v hotovosti na 5 centov

Od 1.7.2022 je v platnosti zmena legislatívy, ktorá upravuje zaokrúhľovanie hotovostných platieb. Cena platená v hotovosti sa bude zaokrúhľovať na 5 eurocentov. V SuperFaktúre môžete vystaviť faktúru už rovno so zaokrúhlením.

Manuálne vystavenie faktúry a zaokrúhlenie na 5 centov

Pri sumách, ktoré je potrebné pri hotovostnej platbe zaokrúhliť, ponúkne SuperFaktúra možnosť centového vyrovnania na 5 centov.

pridanie zaokruhlenia na fakture
Pridanie zaokrúhlenia na faktúre

Jednoducho kliknete na + Pridať centové vyrovnanie a na faktúru sa doplní nová položka, aby výsledná suma na úhradu bola zaokrúhlená. Ak vás zaujíma aj spôsob výpočtu, viac sa dozviete na stránke ministerstva financií.

zaokruhlovacia polozka na fakture
Zaokrúhľovacia položka na faktúre

Vystavenie faktúry cez API a zaokrúhlenie na 5 centov

Pri vystavení novej faktúry cez API pomocou zapnutého parametra add_rounding_item pridáte na takúto faktúru novú položku zaokrúhlenia. Tá vyrovná sumu tak, ako stanovuje legislatíva.
Týka sa napríklad eshopov, ktoré posielajú tovar na dobierku (platba v hotovosti kuriérovi) alebo ponúkajú vyzdvihnutie a platbu tovaru v hotovosti na predajni.

V prípade pluginu SuperFaktúra pre WooCommerce (od verzie 1.13.4) nájdete nastavenie „Zaokrúhľovanie pre objednávky na dobierku“ v sekcií pluginu Faktúra. 

Možnosť zaokrúhľovania faktúr nájdete taktiež v module pre PrestaShop aj v doplnku pre Shoptet.

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár