Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktúre – Letná edícia 2020

Novinky v SuperFaktúre – Letná edícia 2020

Tak ako ste zvládli predchádzajúce tri mesiace? My sme za 9 rokov existencie takéto zvláštne obdobie ešte nemali (a veríme, že tak skoro ani nebudeme mať – ani my, ani nikto z vás).

Väčšiu časť tohto obdobia sme pracovali nadiaľku, až nedávno sme sa znovu stretli naživo. No vďaka super tímu, ktorý máme, sme nespomalili a za posledné tri mesiace pribudli do SuperFaktúry ďalšie vylepšenia. A bola by škoda, ak by vám nejaké z nich uniklo. Niekoľko tých zaujímavejších sme vybrali do tejto edície.

Veľké vylepšenia nákladov

Koncom júna sme zverejnili veľkú vec – zásadne vylepšenú verziu evidencie Nákladov. Ak si v SuperFaktúre evidujete prijaté doklady, zmeny ste už určite postrehli. Mnoho z noviniek bolo zapracovaných práve na základe želaní a potrieb SuperFakturantov 🙂 Prečítajte si o vytunených nákladoch, nech Vám žiadna z noviniek neunikne.

Nákupné ceny v sklade / cenníku

Donedávna ste mali možnosť v SuperFaktúre v jednoduchom sklade / cenníku evidovať len jednu cenu – predajnú. Pri vystavení faktúry a dotiahnutí položky zo skladu sa potom táto cena zobrazí na vašej faktúre. Teraz si už ku skladovej položke dokážete zaevidovať aj druhú cenu – nákupnú. Táto sa potom zobrazí na náklade, ak si ho rozpíšete po položkách.


evidencia nakupnej a predajnej ceny v sklade cenniku

Overenie IČ DPH

Aby ste si boli naozaj istý, že môžete daňovú povinnosť previesť na vášho odberateľa z EÚ, je potrebné platnosť jeho IČ DPH overiť. Slúži na to stránka Európskej komisie – systém VIES (VAT Information Exchange System). SuperFaktúra urobí toto overenie za vás. Stačí pri vytváraní kontaktu doplniť IČ DPH vášho kontaktu a zobrazí sa pod ním informácia, či je podľa VIES platné, alebo nie.


overenie IC DPH cez VIES

Nová verzia mobilnej aplikácie

Pre všetkých z vás, ktorí potrebujete vystavovať faktúry aj v teréne alebo chcete mať prehľad o fakturácii po ruke, prinášame pravidelné aktualizácie mobilnej appky. V poslednej väčšej ste si mohli nájsť okrem iného aj sumár v zoznamoch dokladov, možnosť vystaviť účtenku či odoslať poďakovanie po pridaní úhrady k faktúre. Kto ešte SuperFaktúru v mobile nemá, nájde ju pre Android zariadenie na Google Play (hodnotenie 4,6 * / 5) a pre iOS na App Store (hodnotenie 4,8 * / 5).

INVOICE by square

V Základných nastaveniach SuperFaktúry nájdete možnosť aktivovať si zobrazovanie nového QR kódu INVOICE by square. Ten slúži na ľahšie zadávanie faktúry do účtovného / ekonomického programu.


Zapnutie invoice by square v nastaveniach

Nastavenie cenových ponúk a objednávok

Tí, ktorí vystavujete cenové ponuky alebo vydané objednávky pre vašich dodávateľov – v Základných nastaveniach si môžete globálne vypnúť alebo zapnúť, či si prajete zobrazovať sumár na cenových ponukách a či zobrazovať ceny na vydaných objednávkach.

Niečo pre majiteľov e-shopov

Import dobierok DPD a sobotné doručenie

Zasiela vám DPD na účet peniaze za vyzbierané dobierky v jednej hromadnej platbe, ktorú chcete “rozbiť” a spárovať k rôznym faktúram? Nahrajte si výpis dobierok od DPD cez nástroj Platby >> Importovať výpis. Vyplatené dobierky sa podľa variabilného symbolu priradia ku faktúram a označia ich za uhradené. Navyše pri exporte pre službu DPD pribudla možnosť zaškrtnúť sobotné doručenie.

Import výpisov Comgate a Payout

Pokiaľ nám neposielate faktúry z eshopu zaplatené cez platobné brány Comgate a Payout ako už uhradené a namiesto toho by vás potešila možnosť nahrať si ich výpis, nech sa páči. Spravíte tak cez nástroj Platby >> Importovať výpis.

Callback payment pri viacerých eshopoch

Napájate na jeden účet v SuperFaktúre viac eshopov a používate automatické párovanie platieb? Potom si môžete oprávnene položiť jednu otázku: Ako dať vedieť konkrétnemu eshopu, že sa faktúra tohto eshopu označila v SuperFaktúre za uhradenú? Podrobnosti nájdete v našom článku Viac eshopov a jedna firma v SuperFaktúre, konkrétne hľadajte časť o tzv. callbacku.

Nové filtre v Exportoch pre kuriérov

Tak toto vášmu oku snáď ani nemohlo uniknúť – a ak predsa, tak dávame na známosť 🙂 V obľúbenom nástroji pre eshopy – v Exporte pre kuriérov – pribudol checkbox pre zobrazenie len nevyexportovaných dokladov a tiež filter pre konkrétny typ dokladu.

Pekné leto a my ideme makať na SuperFaktúre ďalej 😉

>>Všetky články o kvartálnych novinkách<<

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár