Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktúre – Zima 2023

Novinky v SuperFaktúre – Zima 2023

Ahojte, SuperFakturanti!

Už ste späť v pracovnom kolotoči po novoročných dovolenkách? My, bohužiaľ chvalabohu, už pár dní áno. A hneď na začiatok roka sme spísali tie najzaujímavejšie veci, ktoré sme vymysleli, vytvorili a vylepšili v posledných troch mesiacoch toho predchádzajúceho.

Rozšírené možnosti exportov

Jednou z najviac oceňovaných vlastností SuperFaktúry je jej otvorenosť. To znamená, že Vaše dáta si môžete kedykoľvek vyexportovať do veľkého množstva podporovaných formátov. A nedávno sme k nim pridali aj export úhrad, ktoré sú zaevidované ku Vašim dokladom (faktúry, náklady, dobropisy, …) – či ste ich už pridali manuálne, alebo využívate automatické párovanie platieb. To pre prípad, ak by ste ich potrebovali ďalej spracovávať alebo vyhodnocovať napríklad v exceli. V samotnom exporte sa nachádzajú údaje ako dátum úhrady, spôsob platby, čiastka, mena, typ dokladu alebo číslo dokladu.

Export zoznamu úhrad nájdete v exportoch medzi ostatnými nástrojmi. Prípadne si o tom, čo všetko je možné exportovať, prečítajte v článku na blogu.

Nové práva používateľov

Pre firmy je určite vhodné urobiť do SuperFaktúry prístup viacerým používateľom – pričom každý z nich môže mať iné oprávnenia. Na základe Vašej spätnej väzby sme teraz vytvorili nového používateľa Junior (pôvodného Juniora sme premenovali na Mediora).

Kúzlo je v tom, že nový Junior nevidí všetko. Nevidí Prehľady, ani Nástroje, a ani všetky Faktúry a Náklady. Nemôže meniť profil spoločnosti ani nastavenia aplikácie. Vidí (a edituje) len tie doklady, ktoré sám vytvoril. Môžete ho teda nechať napríklad fakturovať (pokojne iba časť Vášho podnikania), alebo evidovať náklady, avšak bez toho, aby videl do zvyšku Vášho podnikania. Niektoré karty možno nechcete odkrývať… 😎

Zoznam všetkých používateľov a ich práva si pozrite prehľadne na jednom mieste v článku “Viac používateľov = SuperFaktúra pre firmy”.  

Nová verzia API Client-a

Jano s Matúšom si počas jesene dali záležať na tom, aby vytvorili nového a lepšieho API Clienta. 🚀 Komunikácia Vášho systému so SuperFaktúrou bude opäť o niečo lepšia a automatizácia procesov oveľa ľahšia. 

Čo je nové:

  • Nový API Client je postavený na novších technológiách a štandardoch, vrátane PHP 8, PSR 4 a PSR 7.
  • Nový Client je dôkladne pokrytý testami a nástrojmi na kontrolu kvality kódu (PHPUnit, PHPStan).
  • Jednoduchá inštalácia a aktualizácia cez Composer.

Základné vlastnosti, na ktoré ste si už zvykli, ak API používate, ostávajú rovnaké. Stále môžete do SuperFaktúry integrovať externé aplikácie, umožňujúce vzdialenú tvorbu dokumentov a získavanie údajov o nich. Možnosť automatizovanie vystavovať faktúry s minimálnou námahou je samozrejmosť.

Ak by ste chceli zistiť viac, nahliadnite do našej dokumentácie.

Nazrite pod pokrievku SuperFaktúry

Máte niekedy chuť nahliadnuť za kulisy nášho fakturačného sveta? Spoluzakladateľ SuperFaktúry Braňo a náš produkťák Jakub, v rozhovoroch prezradili tajomstvá, zlomové momenty a popísali aj to, ako sa tu veci dejú. Ak ste zvedaví, ako to všetko začalo, kto tu má prsty vo vývoji a rozhodovaní, a aké sú naše sny a plány do budúcna, pripravte si pukance alebo nalejte šálku kávy. Začíname. 🎬 

  • Braňo Šimo: Jeden z tých, ktorí dali SuperFaktúre život. Zistite, ako sa to všetko začalo, aké boli prvé kroky a ako vznikali veľké rozhodnutia (Hod mincou? To ako vážne?!).

SuperFaktúra

  • Jakub Alt: Náš produkťák Jakub vrhá svetlo na to, ako vzniká to čarovné spojenie medzi nami a Vašim fakturovaním. Rozoberá, čo nás ženie dopredu a kde vidí smerovanie SuperFaktúry.

Rozhovor: Jakub Alt

1 firma = 1 predplatné

Jedno predplatné je viazané na jeden účet. Máte viac firiem (rôzne IČO), pre ktoré potrebujete fakturovať? V takom prípade je potrebné vytvorenie toľkých účtov, koľko máte firiem a pre každý účet mať aktívne 1 predplatné v akomkoľvek balíčku a v akejkoľvek dĺžke.

Aby ste sa nemuseli pri prepínaní medzi jednotlivými firmami zo SuperFaktúry odhlasovať a zase prihlasovať, všetky svoje firmy môžete spravovať pod jedným prihlásením. Aj v tomto prípade však ide o samostatné účty. Na každom z nich si vyberiete presne taký typ balíčka predplatného, aký tej konkrétnej firme vyhovuje.

Informácie o správe viacerých firiem pod jedným prihlásením nájdete v tomto článku

Prepojenie so SuperFaktúrou (API)

Máte eshop a chcete si ho prepojiť so SuperFaktúrou pre automatickú fakturáciu? Žiadny problém. Na vytvorenie prepojenia potrebujete API údaje, ktoré nájdete v účte SuperFaktúry v časti “Nástroje->API”. API údaje sú dostupné v najvyššom balíčku predplatného, teda balíčku Premium.

Eshop so SuperFaktúrou môžete prepojiť pomocou už existujúceho prepojenia alebo si vytvoriť vlastné prepojenie pomocou našej API dokumentácie.

Medzi najčastejšie používané prepojenia patrí prepojenie s WooCoomerce a Shoptetom. Návod na to, ako prepojiť SuperFaktúru s WooCommerce nájdete tu a návod na prepojenie so Shoptetom nájdete tu.

QR kód na faktúre

Nastavenie zobrazovania QR kódov na faktúre nastavíte v účte v časti “Nastavenia->Aplikácia->Základné nastavenia”. Tu v pravej časti zaškrtnete políčko “Zobrazovať QR platbu na faktúrach”. QR kód pre platbu sa bude zobrazovať iba na faktúrach, ktoré ešte nie sú uhradené.

Nezobrazuje sa QR kód na faktúre? Mohlo nastať niekoľko situácií.

Skontrolujte:

  • Či je faktúra v stave neuhradená. Na uhradenej faktúre sa QR kód k platbe nezobrazuje.
  • Či máte na faktúre zapnutý checkbox na zobrazovanie QR kódu.
  • Či máte v nastavení účtu v časti bankové údaje vyplnené všetky náležitosti (číslo účtu, IBAN, SWIFT kód).

Exporty do účtovných programov

SuperFaktúra sa snaží čo najviac uľahčiť prácu nielen podnikateľom, ale zároveň aj ich účtovníkom. Svoje dáta si môžete jednoducho exportovať priamo vo vhodnom formáte pre účtovný softvér, ktorý používate.

Export je možné vykonať v časti “Nástroje->Export”. Tu v prvom kroku vyberiete obdobie, za ktoré si prajete export vykonať. Následne vyberiete jeden z ponúkaných účtovných programov a exportujete si daný súbor, ktorý následne importujete do účtovného programu.

NOVÉ A AKTUALIZOVANÉ ČLÁNKY NA BLOGU

…viac užitočných článkov točiacich sa okolo fakturácie, daní a podnikania nájdete na našom blogu.

 

>>Všetky články o kvartálnych novinkách<<

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár